Sommarkursen 2023
Söndag 9 juli - söndag 16 juli
Åkerby Herrgård
Dirigent: Katarina Andreasson


Välkommen till Sommarkursen som i år äger rum vecka 28, söndag den 9/7 till söndag den 16/7. Liksom förra året kommer vi att vara på Åkerby Herrgård.
Dirigent på sommarkursen är Katarina Andreasson, professor vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och tillika konsertmästare i Svenska Kammarorkestern. Katarina är som vi vet från tidigare samarbeten både en god pedagog och en stor inspiratör som brinner för musiken. 
När det gäller repertoar kommer vi bland annat att spela Sibelius 2:a symfoni som bl.a. kommer att framföras på lördagens slutkonsert i Cassels i Grängesberg. Till det kommer repertoar för såväl stråkorkester som blåsensembler samt något verk till Bergslagssolisten.
Som traditionen bjuder kommer vi att göra några andra konserter under kursveckan, på tisdag i Västervåla och Järnboås, på torsdag i Fellingsbro och så ett genrep i Nora på fredag kväll inför lördagens slutkonsert. Ambitionen är att minimera restid och skapa ett så sammanhängande kursschema som möjligt under veckan så att det både finns tid till enskild övning samt stäm- och orkesterrepetitioner under veckan. 
Till årets kurs kommer vi inte att ha någon ”Årets tonsättare” men vi kommer traditionsenligt att spela med årets vinnare av ”Bergslagssolisten” - en tävling för unga musiker där vinsten är att få spela tillsammans med BKS under sommarkursen med avslutande konsert i Cassels. Se Sommarkurs/Bergslagssolisten.
Kostnad för helpension med inkvartering i dubbelrum är 6100 kr, halva priset för studenter. För den som så önskar finns möjlighet att boka enkelrum, då tillkommer en kostnad på 230 kr/natt som var och en betalar själv. Reseersättning utges med 20 kr/mil för resor under kursveckan. Observera att reseersättning utges under förutsättning att du så långt som möjligt samåker med andra på ett effektivt sätt. Anmälan till sommarkursen.
I höst kommer vi dels att göra Faurés Requiem i Fellingsbro och Nora 14-15/10, dels Haydns Årstiderna i Trollhättan 27-29/10.